Следвайте Гласове в ТелеграмРуският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРуският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че
Коментари Харесай

Сергей Шойгу докладва на Путин, че руските сили са превзели изцяло Мариинка

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че въоръжените сили на страната му са завладяли изцяло град Мариинка покрай Донецк, съобщи ТАСС.

" В хода на дейните настъпателни дейности щурмови отряди на групировката " Юг " освободиха изцяло през днешния ден популации пункт Маринка ", доложи Шойгу на среща с президента Владимир Путин.

Руският държавен глава изслуша отчета на военния министър за напредъка на специфичната военна интервенция в Украйна.

По думите на Шойгу за 9 години украинските въоръжени сили са трансформирали Мариинка в голямо барикада, в това число с подземни тунели. Според военния министър на Русия на всяка улица в града е имало укрепления, които са били добре предпазени от артилерийски и въздушни удари, както и комплицирани системи от подземни връзки и огневи точки.

" Благодарение на решителните дейности на нашите военнослужещи този укрепен регион беше продънен ", сподели Шойгу. Той акцентира, че в Маринка има над 3 хиляди къщи, всяка от които е била добре укрепен пункт.

Срещата сред Путин и Шойгу бе предавана онлайн по съветската телевизия.

По-рано този месец съветският президент разгласи, че ще се кандидатира за нов мандат на поста на изборите през март следващата година.

Мариинка се намира на пет километра югозападно от Донецк - към този момент следения от Русия районен център на едноименната източна украинска област. Евентуалното завладяване на града би разрешило на съветските въоръжени сили да продължат на запад настъплението си в Донецка област, отбелязва Агенция Франс Прес.

Ройтерс показва, че Мариинка е имала преди войната към 10 хиляди поданици. Заедно с Авдеевка - различен град в Донецка област, тя е една от главните цели на съветската войска през последните месеци.

Повечето хора, посетили Мариинка напоследък, я разказват като нереален град, трансфорат в руини.

До момента няма публично удостоверение от украинска страна, че Мариинка е паднала. В изказване, представено от Укринформ, въоръжените сили на Украйна просто оповестяват за дейни съветски офанзиви с пехота в посока Мариинка и Авдеевка, Донецка област, както и в югоизточната Запорожка област. Тези набези са били подкрепени от бронирани коли и самолети, пускащи бомби с точно ориентиране, написа в текста.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР